Главна / Друштво / Поповић обишао радове на изградњи куће породици Васић и посетио породице Микић и Милић

Поповић обишао радове на изградњи куће породици Васић и посетио породице Микић и Милић

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас радове на изградњи куће социјално угроженој породици Васић из Грачанице.

Петочлана породица Васић до недавно је живела у старој неусловној кући, а ускоро ће добити нови дом.

“Пре два месеца смо дошли у посету породици Васић, заједно са председником Српске листе Гораном Ракићем и потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем, као и председником Привременог органа СГ Приштина Љубинком Караџићем и тада смо обећали да ћемо наћи начина да помогнемо овој породици. На томе смо истрајали и радује ме што ће ова породица ускоро добити свој нови дом, што ће за њих значити нови почетак”, казао је Поповић.

Домаћин Синиша Васић, захвалио се председнику општине и представницима Српске листе, захваљујући чијем залагању ће, како истиче, моћи да ужива у свом новом дому.

“Хвала им што су своја обећања испуили и помогли ми да опстанем овде, на свом огњишту. Радујем се својој новој кући у којој ће моја деца моћи да имају један нормалан живот”, каже Синиша, који је са осмехом на лицу објашњавао председнику општине да је презадовољан брзином напредовања радова.

 

Поповић је обишао и породицу Микић из Сушице, којој се недавно обрушио плафон од куће у којој живе и обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да им помогне.

У оквиру данашњих активности на терену, предсденик општине Грачаница обишао је и социјално угрожену породицу Милић из Скуланева,м којој је недавно искључена струја, јер нису имали чиме да плате рачун.

 

 

 

Шесточлана породица Милић такође живи у тешким условима у кући која је оронула и пуна влаге, а председник општине је одмах преузео рачуне које ће општина регулисати овој породици и обећао помоћ у адаптацији куће, како би четворо малишана старости од шест до тринаест година, имали нормалније услове за одрастање.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …