Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић са амбасадором Краљевине Норвешке о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Ђурић са амбасадором Краљевине Норвешке о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са новоименованим амбасадором Краљевине Норвешке у Србији Јерном Еугеном Јелстом.

Ђурић је саговорника упознао са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији, упозоривши да се притисци на српски народ у покрајини свакодневно појачавају, и да политички актери у Приштини регион воде путем нове дестабилизације.

Лидери албанских странака које су освојиле највећи број гласова на недавно одржаним парламентарним изборима својим политичким порукама умањују шансе за наставак продуктивног дијалога Београда и Приштине, указао је Ђурић.

Према његовим речима, непримерено је и недопустиво да се релативизују обавезе које је Приштина на себе преузела у досадашњем току бриселског дијалога, посебно обавезе које се односе на успостављање Заједнице српских општина.

Србија ће се, према Ђурићевим речима, борити за очување регионалне стабилности и иступати са иницијативама које воде повезивању и економском напретку, надајући се да ћемо у неком тренутку у будућности и у Приштини имати привремену администрацију способну да схвати да је то једини концепт који води заједничком бољитку.

За почетак, Београд од нове политичке већине у Приштини, уместо великоалбанске пропагаде, очекује да хитно повуче таксе на робу из централне Србије и почне примену онога што је до сада договорено у бриселском дијалогу, објаснио је Ђурић.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …