Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Заједница српских општина је насушна потреба Срба на КиМ

Ђурић: Заједница српских општина је насушна потреба Срба на КиМ

Опсесија Аљбина Куртија Србима и Србијом добила је сасвим нови израз у његовој тврдњи да се српски народ на Косову и Метохији плаши Београда, а не албанских насилника и шовиниста, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.  

“Заједница српских општина је насушна потреба Срба на Косову и Метохији и средство да се сачувају управо од насилника попут Куртија, а то што он негира обавезу њеног формирања сведочи о томе да је српски народ спреман да толерише само ако се претвори у колектив без икаквих права и политичких амбиција. За Куртија су добри само Срби попут Ненада Рашића и Раде Трајковић, који говоре и делују као да су већи Албанци од Албанаца, и његова страствена жеља је да Срби постану саучесници у његовим великоалбанским сањаријама, међутим наде су му узалудне”, наводи Ђурић у саопштењу.

Ђурић истиче да се Срби политички окупљају иза Српске листе управо зато што су свесни да су Курти и његови шовинисти најозбиљнија претња опстанку нашег народа на Косову и Метохији.

“Куртијеве патологије дирају у саме темеље постојања и идентитета Срба у нашој јужној покрајини, и они ће, уз подршку своје државе Србије, наставити да се свим снагама боре за своја национална и демократска права”, истиче Ђурић.

Извор: Саопштење

 

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …