Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија ће умети да заштити Србе на КиМ од насиља и протеривања!

Ђурић: Србија ће умети да заштити Србе на КиМ од насиља и протеривања!

Исписивања претећих порука на дому културе и основној школи у Бабином Мосту код Обилића тужан је показатељ колико су албански екстремисти огрезли у мржњи и колики их људски и цивилизацијски јаз одваја од нормалних људи.

Вандализовање дома културе графитима УЧК показује колико су они далеко од културе и могућности да живе у заједници са било ким ко не дели њихове шовинистичке и расистичке погледе на свет.

Не можемо се правити слепи и не закључити да овај инцидент и многи други пре њега немају везе са свеопштом радикализацијом на Косову и Метохији и политичким успехом албанских екстремистичких снага на последњим изборима, који је очито дао ветар у једра најпримитивнијим и најекстремнијим друштвеним нагонима и охрабрење најагресивнијима.

Упозоравам још једном екстремисте на Косову и Метохији да се не играју са безбедношћу наше деце и да не прете Србима, јер Србија ће умети да заштити свој народ од насиља и протеривања у сваком делу Косова и Метохије, стоји у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …