Главна / Вести / Косово и Метохија / У Бабином Мосту осванули графити УЋК на Дому културе

У Бабином Мосту осванули графити УЋК на Дому културе

У току ноћи непознати починиоци исписали су графите ОВK и ОВK Kосова на зиду Дома културе у селу Бабин Мост код Обилића и оштетили дечије игралиште које се налази у склопу овог објекта.

Петровић каже да су графите исписане на зиду  Дома културе, у склопу кога се налази и зграда тамошње основне школе, уочили јутрос по доласку на посао.

“Јутрос, када смо дошли на посао , видели смо да су на зиду Дома културе исписани графити са називом Ослободилачке војске Kосова (ОВK). Случај сам најпре пријавио Привременом органу Општине Обилић, контактирао косовску полицију и KФОР. Ова дешавања су узнемирила и децу и мештане Бабиног Моста, али наставa у школи није прекинута, смирили смо ученике и настављамо да радимо”, рекао је Петровић.

Поводом најновијих провокација село Бабин Мост обишао је члан Председништва Српске листе Срђан Поповић.

“Годинама уназад имамо негеативне изјаве албанских политичара према Србима и  Србији и ствара  атмосферу нетрпељивости. Саме институције у Приштини , који би требало да шаљу поруке помирења и да утичу на добросуседске односе то не раде, већ шаљу сигнале које не иду на руку будућности на КиМ. Народ је узнемирен и свако ко мисли да ће оваквим поступцима протерати Србе са КиМ , одговорно тврдим да се томе нико не нада”, рекао је Поповић.

 

Бабин Мост је село  код Обилића, које броји 150 српских и 50 албанских домаћинстава.

Check Also

Витошевић: Универзитет у Приштини и у условима ванредног стања ради редовно и квалитетно

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и у условима ванредног стања ради …