Главна / Вести / Косово и Метохија / Обиласком манастира Грачанице, службеници МСП завршили дводневну посету КиМ

Обиласком манастира Грачанице, службеници МСП завршили дводневну посету КиМ

Посетом манастиру Грачаница, задужбини краља Милутина, службеници Министарства спољних послова, у пратњи својих домаћина из Канцеларије за КиМ, завршили су дводневну посету нашој јужној покрајини.

Државни службеници Министарства иностраних послова Владе Србије са пуно одушевљења и емоција говоре о својим утисцима током дводневног боравка на Косову и Метохији.

„Сви се ми у свом раду јако често срећемо са темама које су везане за КиМ, а нажалост многи од нас, укључујући и мене, нису имали прилике да бораве не овим просторима раније и због тога је ово, заиста, јединствено искуство“, казао је за РТВ Грачаница Бојан Цветковић, сааветник у Министрству спољних послова.

„Оно што су моји најјачи утисци јесте снага овог народа, као и спремност да се изборе са свим недаћама и тешкоћама у којима живе. Овде се осећа да људи цене живот“, истакла је Татјана Панајотовић Цветковић, саветница у МСП.

„Чини нам се да нама, који смо државни службеници и дипломате и који требамо да заступамо интересе и да то бранимо у Унеску и било где, једно је знати, читати и учити о томе а друго ходити по тим светињама. Мислим да ће ова посета много допринети нашем даљем усавршавању и заступању“, рекао је Раде Стефановић, заменик генералног секретара у МСП.

Ово је пета година за редом како Влада Србије за своје службенике у МСП организује посету Косову и Метохији.

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …