Главна / Друштво / Удружење за борбу против дијабетеса „Слатко срце“ и даље без својих просторија

Удружење за борбу против дијабетеса „Слатко срце“ и даље без својих просторија

Удуржење за борбу против дијабетеса „Слатко срце“ из Грачанице и даље нема решен проблем недостатка просторије, која им је потребна за нормалан рад и функционисање.

Гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, представник Бојан Мирковић истакао је да је Удружење две године користило канцеларију Ансамбла Венац.

„Ми смо веома захвални директорици Венца која нам је дала на коришћење једну од својих канцеларија. Били смо ту претходне две године, сада је њима та канцеларија преко потребна. Надам се да ће нам неко коначно помоћи да дугорочно решимо проблем просторија за наше Удружење“, казао је Мирковић.

Он је напоменуо да ово Удружење стално организује акције бесплатног мерења нивоа шећера у крви, као и расподелу, односно размену потребних лекова међу члановима удружења.

„Пре само пар дана имали смо акцију која је била веома посећена, на два штанда у Грачаници више од 400 људи проверило је ниво шећера у крви. Претходно је иста акција спроведена у Угљару, Прилужју и Штрпцу. За спровођење ове акције захвалност дугујем општини Грачаница, која нам је помогла у спровођењу исте“, нагласио је Мирковић и додао да на својим друштвеним мрежама често објаве када неко има вишак инсулина, пена и осталих неопходних лекова, како би се исти дали онима који то тренутно немају.

Мирковић је напоменуо да је живот дијабетичара на Косову и Метохији веома тежак, јер често немају где да купе неопходне лекове.

Удружење за борбу против шећерне болести „Слатко срце“ у Грачаници постоји већ неколико година и труди се да умрежи све људе који болују од ове болести како би размењивали искуства, лекове и како би се едуковали о својој болести.

Check Also

Рампа за робу из централне Србије

Након одлуке одлазеће Владе Аљбина Куртија косовска полиција и царина не дозвољавају улазак камиона са …