Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Српске листе са Палмером и Коснетом

Представници Српске листе са Палмером и Коснетом

Делегација Српске листе предвођена председником Гораном Ракићем и потпредседницима Далибором Јевтићем и Игором Симићем имала је  данас састанак са специјалним представником САД за западни Балкан Метјуом Палмером и амбасадором САД у Приштини Филипом Коснетом. 

На састанку је анализирана постизборна ситуација на Косову и Метохији, са посебним акцентом на наставак дијалога Београда и Приштина, у циљу смањења тензија и очувања мира, саопштила је Српска листа.

Представници Српске листе су предочили јасан став да је потребно најхитније укинути таксе и наставити дијалог у циљу проналажења компромисног решења.

“Што се тиче учешћа у влади, ми у ту владу под оваквим условима нећемо трчати, јер нама нису потребне функције зарад њих самих, већ у циљу заштите интереса српског народа”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Са друге стране, Метју Палмер је подвукао да су САД посебно заинтересоване за брзо формирање владе и што скорији наставак дијалога Београда и Приштине, као и пуно поштовање владавине права, што ће омогућити развој економије и бољи живот свих грађана.

На крају састанка делегација Српске листе је поновила јасан став, да Српска листа никада није била део проблема, већ део решења уз пуно уважавање интереса српског народа.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Приштина: Омбудсман тражи од медија да не објављују имена лица који се налазе у карантину

Поводом текстова који су се претходних дана нашли на порталима  неких косовских медија у којима …