Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Добро је да је Палмер чуо и шта Срби мисле

Симић: Добро је да је Палмер чуо и шта Срби мисле

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да Метју Палмер сматра да влада у Приштини не може бити формирана, а да представници Српске листе не буду део ње. Каже да је добро што су се видели са америчким изаслаником и да је чуо шта заиста мисле Срби на простору КиМ, а не шта мисле они који су пожељни за саговорнике у Приштини.

Делегација Српске листе разговарала је у петак са специјалним америчким изаслаником за Западни Балкан Метјуом Палмером.

Потпредседник “Српске листе” Игор Симић рекао је да је то био искрен разговор у којем се нису сагласили са неким ставовима, али оно око чега су се сагласили јесте то да Влада у Приштини треба буде што пре формирана.

“Та влада мора поштовати прописе на Косову и Метохији, што значи да поштује легитимне представнике српске заједнице, а оно што нас је изненадилио јесте сусрет Палмера са људима који нису добили поверење Срба на простору КиМ”, рекао је Симић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Истиче да је добро што су се видели да Палмер чује шта стварно мисле Срби на КиМ, а не шта мисле они који су пожељни за саговорнике у Приштини.

Према његовим речима, одуговлачења са проглашењем изборних резултата успорава формирање владе у Приштини.

С друге стране, како каже, покушај да се избегне Српска листа представља кршење свих прописа и опонира све оно што Аљбин Курти и други говоре, а а то је владавина права.

Симић каже да је Палмер рекао да влада у Приштини не може бити формирана, а да представници Српске листе не буду део ње.

Према речима потпредседника Српске листе, пре свега треба укинути таксе на робу из централне Србије и БиХ и отворити пут дијалогу.  “С друге стране постоји бојазан да ће овај процес отићи у недоглед и то смо му рекли, пре свега због неспремностио албанских политичара да уђу у процес формирања институција и уђу у дијалог у намери да дође до компромиса и до решења проблема између Срба и Албанаца, односно Београда и Приштине”, рекао је Симић.

Коментаришући то што је Пламер рекао да ће у будућој влади бити места и Србе који нису прошли на изборима, Симић каже да одговор на то питање треба да да сам Палмер. “Срби су на то питање одговор дали 6. октобра, дајући им свега пар стотина гласова у односу на 57.000 колико је добоила Српска листа”, рекао је Симић.

“Поставља се питање колики кредибилитет у заједници имају такви људи и за коју сврху се промовишу такве политичке пратије”, закључио је Симић.

Извор: РТС

Check Also

Ракић: Мислим да ћемо добити ЗСО, став Америке јасан

Вељко Ракић из Института за промоцију владавине права изјавио је данас да сматра да ће …