Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић за РТС: Тешко је борити се против мене, савест ми је чиста

Вучић за РТС: Тешко је борити се против мене, савест ми је чиста

Председник Србије Александар Вучић каже за РТС да је скуп дела опозиције испред зграде Јавног сервиса противзаконит и да је он спреман да одговори и на најпровокативије питање.

Александар Вучић је у емисији Упитник, коментаришући окупљање представника дела опозиције испред зграде РТС-а и најаву да ће блокирати све улазе да би спречили његово гостовање, истиче да је спреман да одговори на свако питање, али сматра да није решење да се некоме ограничава кретање.

“То је фашизам”, поручио је председник Србије и додао да је тешко борити се против њега и да му је савест чиста.

Навео је да су приликом његовог доласка у зграду РТС-а, момци из кафића добацивали, па скочили. “Ништа страшно, изененадило их је што сам дошао пешице”, каже председник.

Коментаришући наводе о томе да се на њега спрема напад, истакао је да не верује да они имају снагу и вољу да тако нешто ураде.

Рекао је да је поносан што у последњих седам година нико од представника опозиције није страдао и није сносио правне санкције.

Ранко Панић је, како је напоменуо, убијен јер њима некада није било дозвољено да шетају тзв. медијском рутом.

“Ми полицију никада против њих нисмо употребили. Ви то видите у сви развијеним земљама, а не видите у Србији. На свако питање сам спреман да одговорим, али не мислим да је решење да некога сачекујете и да му спречавате кретање. То је фашизам”, навео је Вучић.

Оно што се догодило Горану Весићу, то је, како је навео, чист пример фашизма.

“Две недеље су нас обмањивали и говорили како нису спаљивали књиге, а онда су у 12 минута три промене вести на њиховом медију, под њиховом контролом”, истакао је Вучић.

Говори, каже, о идеологији фашизма, а не о Холокаусту.

“То је нешто друго. То још не можете до краја да окарактеришете као фашизам. Али, када спречавате нечије кретање, спаљујете књиге, када јурите политичке противнике, то је оно што се дешавало у пивницама у Минхену, то је реприза”, рекао је Вучић.

Када се ускоро усвоји закон о пореклу имовине, он ће, каже, бити први који је тражити да се провери имовина свих чланова породице, уже и шире, па да народ види.

Говорећи о наводима да отац министра Небојше Стефановића посредује у трговини оружјем, председник тврди да је министров отац обичан радник, а не директор ни власник.

Свако ко је починио кривично дело ће одговарати, па и отац министра ако је крив, поручио је председник.

“Не бавим се изборима”

Мене као председника Србије радује да постоје и друге политичке опције, које ће у будућности да предстваљају неку другу снагу. Као председника СНС-а ме то не радује превише, јер бих као председник СНС-а више волео да имам овакву опозицију”, рекао је Вучић.

Не бави се, каже, изборима.

“Одем на председништво, то је једном у три-четири недеље”, навео је Вучић.

Каже да га не интересује лојалност, него посао и да је однос њега и Дачића коректан.

“Ја сам јуче говорио о нама, а не о СПС-у. Прво сам критиковао људе из СНС-а који се не боре. Имамо их десет или 20 који се боре. Не може да буде нормално у земљи у којима имате 20 министара, а свако од њих има по три ПИ-АР-а, и они се брину само о својим министрима, неретко на штету других министара. То не може да функционише као тим. Не можете да имате двадесет Месија и Роналда у тиму”, истакао је Вучић.

Јавио се, каже, Мркоњић да нападне СНС због неке хајке, а да нико из Српске напредне странке није реч рекао.

“Је ли се јавио када су опкољавали председништво, је ли се јавио када су ставили кесе на главу људима, је ли се јавио када су тукли полицајце. Мени је зато чудно да су га изабрали да то говори”, навео је Вучић.

Говорећи о миграцијама и исељавању становништва из Србије, навео је да Србија губи годишње око 40 хиљада годишње, а не сто хиљада, како се наводи у неким анализама.

Али су и ти бројеви језиви, и последица су процеса глобализације, сматра Вучић.

Извор: РТС

Check Also

Витошевић: Универзитет у Приштини и у условима ванредног стања ради редовно и квалитетно

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и у условима ванредног стања ради …