Главна / Вести / Косово и Метохија / Kадри Весељи у децембру пред Специјалним судом

Kадри Весељи у децембру пред Специјалним судом

Председник косовског парламента и лидер Демократске партије Kосова Kадри Весељи добио је позив да се почетком децембра појави пред Специјалним судом за злочине Ослободилачке војске Kосова у Хагу.

Некадашњи шеф обавештајне службе ОВK, Kарди Весељи следећи је у дугом низу бивших команданата ОВK које испитује Специјални суд за злочине ОВK.Kадри Весељи у децембру пред Специјалним судомKадри Весељи у децембру пред Специјалним судомВесељи ће се пред судом појавити 4. децембра.

“Цео живот сам посвећен добру Kосова и то сам у потпуности радио на добровољној основи и са највећом посвећеношћу… Поносан сам што сам био један од бораца за слободу”, рекао је Весељи.

Специјални суд за злочине које су током рата починили припадници ОВK формиран је после извештаја известиоца Савета Европе Дика Мартија, у којем се наводе везе највиших званичника ОВK са ратним злочинима и организованим криминалом.Тај суд је до сада испитао више од 100 припадника ОВK, укључујући и десетак најважнијих команданата те формације.

Извор: РТС

Check Also

Брнабић: Надам се наставку дијалога Београда и Приштине

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас на међународној конференцији “Свет после вируса корона” у оквиру …