Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Водимо одговорну политику, решићемо несугласице са САД

Вучић: Водимо одговорну политику, решићемо несугласице са САД

Председник Србије Александар Вучић учествоваће сутра у Женеви на Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума. Тим поводом, Вучић је рекао да очекује много важних људи и бројне сусрете.

– Мислим да је за све теме у оквиру теме „Европа куда и како даље“ шта са Западним Балканом – навео је Вучић за телевизију Пинк и додао да не мислим да је Балкан лошији од Женеве и њихових језера.

– Разговараћемо о свим темама, о односима са Приштином, изненађен сам да нису ту – рекао је Вучић.

Он је оценио да су тиме Албанци послали поруку да им је важнији однос са САД.

Вучић очекује да ће са Макроном говрити о његовом виђењу шта нас заиста чека, а не да коментаришемо дневно политичке теме.

– Важно је да урадимо све што можемо, да имамо јасан план и због тога је важан сусрет са Макроном – рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да ће данас и сутра бити у Женеви, па се враћа у Београд, а прекосутра иде у Ниш где отвара пут Пирот- Димитровград.

– Србија је за неке људе у Хрватској постоји стална потреба да наша држава буде унижена и све слабија, пошто то није. Србија је све снажнија и у економском погледу и у погледу политичког имиџа – рекао је Вучић и додао да још не зна да ли ће ићи у Хрватску на Конгрес Европске народне странке.

– Људи не треба да се секирају, водићемо одговорну политику, како би избегли било коју врсту проблема – рекао је председник Србије упитан да прокоментарише наводе да би САД могао да уведе санкције Србији, и додао да верује да ћемо све несугласице са америчким партнерима успети да решимо као и до сада.

– Шта студира онај наркоман Бранко Миљуш? Шта студира Бастаћ? А они батинаши са Карабурме? – рекао је Вучић и поручио је да одлуче да ли ће да изигравају лажне жртве или да бију, како су неки то поручили.

– Ми вас толеришемо, не зато што смо слаби, него зато што хоћемо да покажемо да је Србија демокртатска земља у којој нико неће бити убијен као Ранко Панић, који је само хтео да прошета искаже незадовољство политиком тадашње власти – навео је Вучић.

Како је додао, могу да скину његову слику, али не и ауто-путеве који су изграђени.

– За Косово ћу ја да се борим и да му говорим шта су наши ставови. Они и не крију да се нису бавили проблемима нашег народа! – каже Вучић и додаје да тај део српске опозције није брига како је људима у Лепосавићу, у Клини…

Не знам да ли ћу ићи у Загреб на Конгрес ЕПП

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Женеви да још не зна да ли ће отпутовати у Загреб на Конгрес Европске народне партије (ЕПП).

“Моји сарадници стратешки то планирају, али сад не могу да кажем”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Како је објаснио, вечерас и сутра је у Женеви, после се враћа у Београд, где има сусрет а министром спољних послова Индије, а потом путује у Ниш, где у суботу отвара аутопут према Пироту и Димитровграду.

Потом, додао је, иде у Охрид где ће се састати с премијерима Северне Македоније и Албаније, Зораном Заевим и Едијем Рамом.

“Тако да појма немам, далеко ми је тај 20. новембар. Мислим да они (сарадници) још нису донели одлуку, заједно са мном. Консултоваћемо се следеће недеље”, рекао је Вучић.

Он је додао да хистерија која се дигла у делу хрватске јавности због његовог могућег доласка, посебно, како каже, код оног њеног дела који никад није био наклоњен регионалној сарадњи и добрим односима Србије и Хрватске, може понекад и да прија ,”јер то значи да добро радите за Србију и свој народ”.

“Не могу да говорим о (Андреју) Пленковићу, (Колинди) Грабар-Китаровић и другим нормалним људима у Хрватској, али постоји код неких људи стална потреба и жеља да Србија буде унижена и слабија, пошто то није. Србија је све снажнија и у економском погледу и у погледу политицког имиџа и политичких контаката. Онда ја то добро разумем. Вуцић је тај који је крив и треба осути дрвље и камење по њему”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да Српска напредна странка (СНС) има највиши могући статус који једна политичка странка у ЕПП може да има а да долази из земље која није чланица ЕУ.

“То је наш посао, а да ли ћу имати или не довољно времена… Некад сам ишао, некад не. То ћемо да видимо”, поручио је Вучић.

Извор: Новости онлине

Check Also

Од четвртка 16 сати неометаног кретања, верски објекти се отварају, карантин се ускоро затвара

Вршилац дужности министра здравља Арбен Витиа саопштио је данас на конференцији за новинаре да ће …