Главна / Друштво / Гинекологија у Грачаници и даље ради пуним капацитетом, упркос бројним проблемима

Гинекологија у Грачаници и даље ради пуним капацитетом, упркос бројним проблемима

sandra_cvetkovic

Гинеколошка клиника Клиничко болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници и даље има проблема са недостатком лекова и осталог медицинског материјала, због чега ова установа ради у доста тешким условима, рекао је за програм Радио Грачанице управник ове клинике доцент доктор Саша Цветковић.

„Поред свих настојања да снабдемо клинику лековима, допремање лекова на Косову је, као што знамо, отежано али се искрено надамо да ћемо успети да изађемо на крај са овим проблемом у што скоријем временском периоду. Ванредном организацијом комплетног особља КБЦ-а, настојимо да смањимо потенцијалну штету због недостатка лекова, до набавке истих“, рекао је Цветковић.

Осим проблема са недостатком медикамената, ова клиника је до недавно имала проблем са недостатком стручног особља из области анестезиологије.

„ Проблем са анестезиолозима имала је цела држава Србија а недавно су наши млади доктори добили могућност одласка на специјализације из ове области, тако да можемо рећи да сада располажемо адекватним стручним особљем“, нагласио је др Цветковић.

Гинеколошко-акушерска клиника у Грачаници је једина оваква установа на централном Космету, што додатно отежава проблем са недостатком простора.

„ Дешавало се да због мањка слободних места у болници у једном кревету буду смештене и по две пацијенткиње. Од Министарства смо добили уверавања да ће ускоро и ово питање добити позитиван одговор и да ће се радити на томе да се болнички простор прошири“, прича Цветковић.

Оно што се може закључити јесте да КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници располаже стручим кадром, а да у случајевима компликација било које врсте ова установа може да се ослони на колеге из Клиничко болничког центра Косовска Митровица, са којима одувек имају добру сарадњу.

 

 

Check Also

Европски медији: Руска вакцина може да заустави пандемију

Русија је направила вакцину „Спутњик Ве“ и показала способност самосталног развоја лека који може сузбити …