Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Без Српске листе не може се формирати косовска влада

Петковић: Без Српске листе не може се формирати косовска влада

Све док Аљбин Курти и остали који формирају будућу косовску владу не буду уважавали Српску листу и на прави начин се односили према представницима Српске листе – нема ништа од те владе, рекао је за “Радио Београд” помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић. Градоначелник Грачанице Срђан Поповић истакао је би улазак Српске листе у косовску владу подразумевао да се према Србима та влада односи на коректан начин и да не стављају Србе у позицију у којој би се осећали као грађани другог реда.

Петар Петковић је, гостујући у емисији “Седмица” Радио Београда 1, рекао да по такозваном косовском уставу, али и свим унутрашњим прописима који обавезују Албанце, без министра који долази из реда посланика који су у Скупштини, а представљају српску заједницу, та влада не може да буде формирана.

Истиче да ће на крају ипак бити онако како налажу прописи.

“А то што једно говоре, а друго раде само говори о томе да се и они сада налазе у једној врсти политичког проблема, јер не знају како да изађу из те ситуације. Говорили су да не желе Српску листу, обмањивали су јавност, а без Српске листе не може да дође до формирања владе. То што Курти говори – ми ћемо узети једног Србина са којим треба да се сложи Српска листа – то су приче за малу децу”, каже Петковић.

Подсетио је да други закључак састанка који су одржали политички представници Срба са Космета и директор канцеларије за Косово и Метохију гласи да нико не може Српској листи да одређује човека који треба да представља српски народ.

Извор: РТС

Check Also

Ракочевић: Кривична пријава против Срђана Поповића, ограничавање слободе говора

У нормалним  ситуацијама то би било ограничавање слободе говора, али пошто је овде постало нормално …