Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Свако ко се противи ЗСО не жели Србе на КиМ 

Поповић: Свако ко се противи ЗСО не жели Србе на КиМ 

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић је за емисију “Седмица” Радио Београда 1 рекао да је Курти више пута нагласио да се противи формирању Заједнице српских општина на Косову и додаје да свако ко је против формирања ЗСО не жели Србе на Косову и Метохији.

“Заједница српских општина је правни оквир који би заштитио Србе и обезбедио њихов останак и опстанак на простору Косова и Метохије. Очигледно је да то појединим албанским лидерима не одговара, а ми смо више пута наглашавали да Заједница српских општина није уперена против било ког народа, али је битна за нас да би обезбедила да живимо нормално”, нагласио је Поповић.

Упитан под којим условима би Српска листа ушла у косовску владу, Поповић каже да улазак у владу подразумева да се према Србима та влада односи на коректан начин и да не стављају Србе у позицију у којој би се осећали као грађани другог реда.

“Треба да поштују изборну вољу, јер је то оличење сваке демократије. Неразумљиво је зашто је Курти изашао са таквима ставовима и зашто му толико смета што једноставно желимо да бранимо наше националне интересе и што желимо да имамо јако везу са Београдом. Верујемо да су Влада Републике Србије и председник Александар Вучић страна која заговара мир и која жели да региону донесе просперитет”, закључио је Поповић.

Извор: РТС

Check Also

Ђурић: Тражио сам од међународне заједнице да санкционише Приштину

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је одлука власти у Приштини, да …