Главна / Вести / Косово и Метохија / Г.И. Српска поводом забране доласка Премијера Србије на КиМ

Г.И. Српска поводом забране доласка Премијера Србије на КиМ

srpskaОдлука косовске владе да не дозволи премијеру Србије Ивици Дачићу да посети Штрпце и одржи скуп са Србима те средине, представља кршење демократских права српског народа на Косову и опструкцију учешћа Срба на локалним изборима, оцењује “Грађанска иницијатива СРПСКА”.

“Ова одлука косовске владе, уколико се испостави тачном, је у супротности са данашњом позивом Хашима Тачија косовским Србима да што масовније изадју на биралишта на локлним изборима 3. новембра”.

Премијер Дачић је намеравао да косовске Србе из Штрпца позове да изадју на изборе. Та намера је засметала косовској влади, којој са друге стране не сметају они који позивају на бојкот. Приштина показује да није искрена када каже да жели да Срби изађу на изборе.

“На локалне изборе смо се пријавили на позив Владе Србије, премијера и председника Републике Србије. Ми у њих имамо поверење. Одлука да се премијеру Дачићу не дозволи улазак значи да ће косовским Србима бити наметнут диктат Приштине, са чим нећемо да се помиримо и шта нећемо да прихватимо”.

Одлука косовске владе је аларм за медјународну заједницу, посебно за Европску унију, модератора дијалога Београда и Приштине и покровитеља споразума који гарантује слободу кретања и услед којег су Срби пристали да учествују на локалним изборима.

Шта год да се деси, настављамо своје предизборне активности по плану и позивамо наше активисте и симпатизере да што масовније дођу у петак у Штрпце, на предизборни скуп “Грађанске иницијативе СРПСКА”, каже се у саопштењу за јавност, достављено нашој редакцији.

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …