Главна / Друштво / Грачаница: Део крова са зграде Основног суда пао на зграду старачког дома

Грачаница: Део крова са зграде Основног суда пао на зграду старачког дома

Услед јаког ветра,  у Грачаници се вечерас обрушио кров косовског Основног суда, на зграду старачког дома и један од објеката контејнерског насеља на Падалишту у коме се налазила трудница.

Према информацијама које смо добили од надлежних из општине Грачаница, повређених нема.

Дом за старе и контејнерско насеље вечерас је обишао председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима.

„Као што имате прилике да видите кров са нове зграде Основног суда је пао на старачки дом. Добро је то што нико није повређен и што смо правовремено реаговали. Поред дома оштећен је и део контејнерског насеља. Корисници старачког дома пребачени су у Дом за децу са специјалним потребама, који се налази одмах поред старачког дома. Разговарали смо и са полицијом, истрага ће показати шта се заправо десило и да ли је зграда урађена по прописима или није“, казао је председник општине Срђан Поповић и додао да је најбитније да нико није повређен.

Општина Грачаница ће урадити све да се утврди шта је проузроковало да се кров сруши на старачки дом и ко је крив, истакао је директор Одељења за урбанизам општине Грачаница Дејан Јовановић.

„Пројекат изградње нове зграде основног суда у Грачаници финансиран је са централног нивоа, они су расписали тендер и изабрали извођача радова. Морам да напоменем, да ће општина Грачаница направити детаљани извештај и тражићемо од извођача радова одговорност и надокнаду штете“, рекао је Јовановић.

Он је додао да је пројекат и средства за изградњу зграде Основног суда у Грачанци обезбедио  Судски савет из Приштине, који је такође био надлежан и за надзор.

„Простирала сам веш када је пала летва. Много сам се уплашила брзо узела дете које је било напољу и склонила се код прве комшинице“, прича, за РТВ Грачаница, видно узнемирена Виолета Цвејић, која живи у контејнерском насељу.

„Захваљујем Богу што смо остали живи. Ја, моја жена која је у петом месецу трудноће, мој син Михајло и комшиница Биља која је држала бебу седели смо када је у једном тренутку све почело да пуца. Најпре сам помислио да је струјни удар или гром. Стакло је попуцало и свуда га има, цела конструкција крова је пала на овај контејер. Много смо се уплашили“, истакао је Зоран Илић, становник контејнерског насеља.

„Комшије су дошле код мене на чај, ја сам држала бебу у наручју када је нешто јако ударило. Нисмо знали шта је али сада када смо видели захваљујемо Богу што смо живи, нарочито трудница јер да није било решетки на прозору не верујем да би преживела“, рекла је Биљана Ђокић.

Становници контејнерског насеља, као и корисници старачког дома су веома узнемирени након вечерашњег догађаја.

 

 

 

 

Check Also

Comnet најоштрије осуђује претње упућене новинарки Информера Милици Дакић

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује бруталне претње, које су путем друштвених мрежа  упућене новинарки …