Главна / Друштво / У Грачаници отпочета санација крова са зграде Основног суда,  који је  синоћ  пао на Старачки дом

У Грачаници отпочета санација крова са зграде Основног суда,  који је  синоћ  пао на Старачки дом

Корисници  Дома за старе,  на који се синоћ обрушио кров са зграде косовског Основног суда у насељу Падалиште у Грачаници, одмах су евакуисани и смештени у зграду где су смештена деца и млади са посебним потребама.

„Ми смо кориснике након двадесетак минута евакуисали из зграде уз помоћ полиције и ватрогасне службе, који су одмах дошли на лице места и они су смештени у суседну зграду и осећају се добро“, каже менаџер Дома за старе Оливера Трајковић.

Директор Одељења за здравство у општини Грачаница Александар Поповић каже да је најбитније у целом овом инциденту да су сви корисници Дома за старе, као и станари контејнерског насеља на Падалишту, добро и да су остали неповређени.

„Они су одмах након евакуације прегледани од стране лекарске екипе, прегледани су и јутрос и они су добро, смештени су на безбедном и то је нама најбитније“, каже Поповић.

Иако још увек виднои потресени оним што су синоћ преживели, корисници Дома за старе у Грачаници, задовољни су брзом реакцијом оних који о њима брину.

„Кад је то пало чули смо јак тресак , видели варнице на прозору и много смо се уплашили. Врло брзо је дошла сестра,  која води бригу о нама и рекла нам шта се десило. Струје није било и она нам је одмах рекла да ћемо бити премештени у другу зграду“, каже корисник старачког дома Србољуб Стојановић, који истиче да им је у привременом смештају добро и да су врло лепо примљени.

У општини Грачаница кажу да је санација настале штете одмах данас започета.

„Очекујем да се у току дана рашчисти све оно што је настало након обрушавања крова,  да се направипроцена штете и одмах почне са санирањем исте“, каже директор Одељења за здравство  Александар Поповић.

Штету је претрпело и тзв.  контејнерско насеље на Падалишту у коме је тренутно смештено 40 интерно расељених лица.

Check Also

Одаловић: Нестали за Београд приоритет, у Приштини нису сви благонаклони

Питање проналажења несталих на простору КиМ је комплексно, за Србију је приоритетно, али у Приштини …