Главна / Друштво / У Грачаници отпочета санација крова са зграде Основног суда,  који је  синоћ  пао на Старачки дом

У Грачаници отпочета санација крова са зграде Основног суда,  који је  синоћ  пао на Старачки дом

Корисници  Дома за старе,  на који се синоћ обрушио кров са зграде косовског Основног суда у насељу Падалиште у Грачаници, одмах су евакуисани и смештени у зграду где су смештена деца и млади са посебним потребама.

„Ми смо кориснике након двадесетак минута евакуисали из зграде уз помоћ полиције и ватрогасне службе, који су одмах дошли на лице места и они су смештени у суседну зграду и осећају се добро“, каже менаџер Дома за старе Оливера Трајковић.

Директор Одељења за здравство у општини Грачаница Александар Поповић каже да је најбитније у целом овом инциденту да су сви корисници Дома за старе, као и станари контејнерског насеља на Падалишту, добро и да су остали неповређени.

„Они су одмах након евакуације прегледани од стране лекарске екипе, прегледани су и јутрос и они су добро, смештени су на безбедном и то је нама најбитније“, каже Поповић.

Иако још увек виднои потресени оним што су синоћ преживели, корисници Дома за старе у Грачаници, задовољни су брзом реакцијом оних који о њима брину.

„Кад је то пало чули смо јак тресак , видели варнице на прозору и много смо се уплашили. Врло брзо је дошла сестра,  која води бригу о нама и рекла нам шта се десило. Струје није било и она нам је одмах рекла да ћемо бити премештени у другу зграду“, каже корисник старачког дома Србољуб Стојановић, који истиче да им је у привременом смештају добро и да су врло лепо примљени.

У општини Грачаница кажу да је санација настале штете одмах данас започета.

„Очекујем да се у току дана рашчисти све оно што је настало након обрушавања крова,  да се направипроцена штете и одмах почне са санирањем исте“, каже директор Одељења за здравство  Александар Поповић.

Штету је претрпело и тзв.  контејнерско насеље на Падалишту у коме је тренутно смештено 40 интерно расељених лица.

Check Also

Од четвртка 16 сати неометаног кретања, верски објекти се отварају, карантин се ускоро затвара

Вршилац дужности министра здравља Арбен Витиа саопштио је данас на конференцији за новинаре да ће …