Главна / Вести / Косово и Метохија / Здравствени радници и лекари прослављају Свете Враче

Здравствени радници и лекари прослављају Свете Враче

Здравствени радници и лекари прослављају Свете Враче Козму и Дамјана, празник који обележавају као славу своје професије.

Резање славског колача обавио је отац Саво Шмигић у просторијама КБЦ Приштина-Грачаница .

Ову свечаност уприличили су лекари, здравствени радници као и представници управе Медицинског факултета Приштина са седиштем у Косовској Митровици .

Домаћин овогодишње славе лекара у Грачаници проф. др Братислав Лазић казао је да поред бројних проблема није дошло до прекида у обележавању овог значајног празника.

„ Овде смо још једном показали кроз и овакве манифестације да смо заједнички на истом путу да смо показали снагу и чврстину са једним циљем, а то је да и даље останемо и опстанемо на простору Косова и Метохије“, казао је Лазић.

Празник Светих Врача, Козме и Дамјана, лекари и здравствене установе славе као заштитника своје професије.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима  присуствовао је резању славског колача који је у име локалне самоуправе свим лекарима честитао славу и пожелео им успех у даљем раду.

„Свим лекарима, свим здравственим радницима, честитам славу,и захваљујем им на све оно што чине како би нашим грађанима пружили адекватну здравствену заштиту упркос бројним искушењима и проблемима са којим се суочавају. Будите поносни на свој позив који у темељима има пре свега хуманост која на овом простору има већи значај више него било где у свету. Својим радом и пожтвованошћу, коју, сте доказали небројено пута чините нашу општину поносном и утврђујете нас у намери да улагање у здравствени систем има немерљив значај за опстанак и останак наших грађана. Општина Грачаница биће увек ваш ослонац и подршка. Нека вам је срећна слава“, навео је председник општине Грачаница Срђан Поповић”, преноси сајт Општине Грачаница.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …