Главна / Друштво / Грачаница:  Петиција у циљу решења проблема загађења реке Грачанке 

Грачаница:  Петиција у циљу решења проблема загађења реке Грачанке 

У организацији Омладинског савета Грачаница у пет средина ове општине започело је потписивање петиције, чији је циљ како је речено да са мртве тачке покрене решавање загађење реке Грачанке који годинама загорчава живот мештанима Лапљег Села и Преоца.

Председник омладинског савета Грачанице Душан Борисављевић, рекао је да је циљ да овом петицијом изврше легалан, позитиван притисак на све доносиоце одлука како би овај проблем померили са мртве тачке и некако успели да нађу решење.

„Потребно нам је да 15% становништва општине потпише петицију како би била легитимна, што значи 1700 потписа како би петиција била успешна“, каже Борисављевић

Ако је судити према првом дану потписивање петиције наишло је на велико интересовање свих житеља Грачанице.

Житељ Грачанице Дејан Петковић истиче да је оваква ситуација за све житеље Лапљег Села и Преоца постала неподношљива.

„ И овде у Грачаници је велико загађење а нарочито у Лапљем Селу и Преоцу где се уливају у реку разне фекалије из фабрика у овом новом насељу. Стање је катастрофално и ово је један од горућих проблема општине.“

Небојша Перић из Грачанице каже да се боји за здравље свог детета, које похађа Гимназију у Лапљем Селу.

„Не знам како становници у Лапљем Селу могу да издрже да 24сата буду у таквом смраду и да живе у таквим условима.У Лапљем Селу су три средњошколске установе, основна школа и обданиште, како та деца издже тај дан, заиста ми није јасно“.

Потписивање петиције против загађења реке Грачанке трајаће наредна три дана, након чега ће како је предвиђено, спискови са потписима петиције бити предати надлежним институцијама.

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …