Главна / Вести / Србија / Душан Козарев са групом студената Америчког универзитета

Душан Козарев са групом студената Америчког универзитета

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев примио је данас групу од 30 студента Америчког универзитета, одељењa у Бриселу, које је предводио професор Џером Шеридан. Козарев је студенте овог универзитета, који у склопу студија о ЕУ и НАТО сваке године посећују регион, упознао са ситуацијом на Косову и Метохији.

Објаснивши им историјску димензију проблема у нашој јужној покрајини, Козарев се  осврнуо на перспективе развоја ситуације, подвукавши опредељеност Србије да проблеме решава мирним путем кроз дијалог, али и спремност да адекватно заштити Србе на КиМ од било каквог покушаја понављања погрома из 1999. и 2004. године.

Козарев је представио све што на том простору раде Канцеларија за Косово и Метохију и директор Марко Ђурић, са акцентом на највећем инвестиционом циклусу за економски развој покрајине који је покренут захваљујући подршци председника Александра Вучића.

Козарев је изразио уверење да ће екстремни ставови у Приштини морати да се ублаже и таксе на робу из централне Србије укину да би се разговори, који могу да резултирају само компромисом, а не једностраним или наметнутим решењима, наставили

Check Also

ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље

Професионално удружење новинара (ПРОУНС) у свом саопштењу истиче да се дешава управо оно на шта су …