Главна / Вести / Србија / Студио Б: Неваспитано понашање и непоштовање државних институција не спадају у домен професионалног новинарства“

Студио Б: Неваспитано понашање и непоштовање државних институција не спадају у домен професионалног новинарства“

Уређивачки колегијум Студија Б најоштрије је осудио јучерашње навалентно понашање новинара телевизије Н1, који је прешао све границе пристојности и професионалног понашања према председнику Александру Вучићу.

„Као медијска кућа са дугогодишњом традицијом памтимо многе ситуације у којима смо и сами инсистирали на одговорима надлежних политичара, чак и када је то било опасно по живот. Ипак, запањени смо идејом да неком од колега падне на памет да председнику државе уноси телефон у лице и обраћа му се крајње неформалним и колоквијалним речником“, наводи се у саопштењу Уређивачког колегијума Студија Б.

Колегијум указује да не реагује зато што је у питању  Александар Вучић, већ зато што се ради о председнику државе као и поштовању државне институције председника државе.

„Инсистирање на одговору политичара је легитимно право сваког новинара које смо увек спремни да штитимо, али вербалне нападе, неваспитано понашање и непоштовање државних институција не спадају у домен професионалног новинарства“, закључује се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

ПРОУНС: Позивамо полицију и тужилаштво да открију све одговорне за напад на новинаре и сниматеље

Професионално удружење новинара (ПРОУНС) у свом саопштењу истиче да се дешава управо оно на шта су …