Главна / Вести / Србија / Марко Ђурић: Србија неће посустати пред претњама непријатеља демократије и мира

Марко Ђурић: Србија неће посустати пред претњама непријатеља демократије и мира

Аљбин Курти из дана у дан потврђује колику опасност представља по стабилност региона и читаве Европе, и да је његов једини циљ, не обезбеђивање бољег живота Албанцима, већ наношење штете Србији и српским националним интересима. Он по диктаторским рецептима из 30-их година прошлог века обесмишљава принцип мирног решавања криза и дијалога, поручијући да не жели разговоре са Београдом, већ дијалог о дијалогу, што је еуфемизам за потпуни изостанак дијалога – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Он се спрда са међународном заједницом и њеним настојањима да помогну стварање зоне стабилности и сигурности на западном Балкану, и за сада му то успева и пролази без икаквих санкција. Његова јасна намера је да у што већој мери својим фашистичким порукама и потезима  екстремизује и милитаризује Албанце како би у будућности свој великоалбански пројекат могао да наметне под претњом силе. Србија никада неће посустати пред претњама непријатеља демократије и мира, и уложиће политичка, дипломатска и сва друга средства која су јој на располагању како би обуздала пиромана Куртија и његове најекстремније присталице.

Председник Србије Александар Вучић је чврст гарант да ће свака могућност избегавања сукоба са албанским екстремистима бити искоришћена, међутим Курти је одавно изашао из оквира мирнодопке реторике и политичке праксе, и верујем да је последњи тренутак да се сложном међународном акцијом један паликућа спречи у својим опасним намерама – наглашава се у саопштењу Марка Ђурића.

Check Also

Михајловићева са новим амбасадором Индонезије: Много простора за сарадњу две државе

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се …