Главна / Вести / Србија / Ђурић у вишедневној посети Кини на позив КП

Ђурић у вишедневној посети Кини на позив КП

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић борави у вишедневној посети Кини на позив Централног комитета Комунистичке партије Кине, у својству шефа делегације владајућих странака држава централне и источне Европе, у оквиру партијског форума сарадње механизма 17 плус 1.

Првог дана посете, Ђурић је говорио на економском промотивном форуму о унапређењу економске сарадње Србије и Кине, као и о развоју економских и културних односа са осам најбогатијих провинција Кине чији су представници изнели програме економске сарадње и могућности инвестиционог улагања у Европи.

Током првог дана одржан је и округли сто о партијској сарадњи између Комунистичке партије Кине и владајућих странака држава централне и источне Европе, а делегација предвођена Ђурићем имаће част да данас у Свекинеском конгресу разговара и са чланом Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Јангом Сијаодуом.

“Челично пријатељство српског и кинеског народа, ојачано снажним везама СНС и Комунистичке партије Кине, које се заснива на личном пријатељству председника Вучића и Си Ђинпинга, као и част да СНС предводи делегацију у оквиру механизма 17 плус 1, још једном су показали колики углед и поштовање због постигнутих резултата Србија и председник Вучић уживају од стране кинеског руководства, Комунистичке партије Кине и државе Кине”, наводи Ђурић.

Студијска посета поред Пекинга обухвата још и посету Нанчангу и Шангају, најзначајнијим економским и политичким центрима Кине, саопштио је СНС.

Извор: Танјуг

Check Also

Када ће почети и ко ће бити учесници дијалога власти и опозиције

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић са председавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером, …