Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са Паришом о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији

Јевтић са Паришом о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић састао се данас са делегацијом НАТО-а коју је предводио заменик помоћника Генералног секретара НАТО-а Џонатан Париш (Jonathan Parish) .

На састанку који је одржан у Приштини разговарано је о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији на Косову са посебним нагласком на недавно одржане параламентарне изборе као и о дијалогу Београда и Приштине и да се он што пре треба наставити.

Потпредседник Јевтић је Џонатана Париша упознао да је Срспка листа на недавно одржаним изборима освојила свих десет мандата у Парламенту Косова и истако да изборна воља народа треба да се поштује. Речено је да представници Српске листе треба да буду део процеса који ће се у будућности водити на Косову јер су за тако нешто добили поверење свог народа.

Када је реч о безбедносној ситуацији истакнуто је од стране представника НАТО-а да је КФОР био и да ће и даље остати гарант мира и стабилности и констатовано да КФОР има највеће поверење од стране српског народа када је у питању очување безбедног окружења на Косову.

Потредседник Јевтић је нагласио да је начин на који је дошло до одлуке око трансформације КБС-а у оружане снаге нешто што је продубило неповерење између народа и институција и истакао да такве одлуке остављају траг у односима народа на Косову.

Током састанка су званичници исказали обострано задовољство што је до данашњег сусрета дошло а најављен је и наставак комуникације и координације поводом свих значајних питања.

Check Also

Из мајица поново у џемпере

Због јаког ветра села у околини Грачанице била су  јуче без електричне енергије. Проблеми са …