Главна / Вести / Косово и Метохија / Наставак сарадње Обреновца и Обилића

Наставак сарадње Обреновца и Обилића

Представници Градске општине Обреновац посетили су данас општину Обилић на Косову и Метохији чиме се наставља сарадња између две општине.

Општина Обреновац је у претходном периоду упутила значајну помоћ општини Обилић на чему су се домаћини захвалили.

“Донирана нам је опрема за ОШ “Свети Сава” у Племетини, Дому здравља у Прилужју као и осталим институцијама које функционишу на територији општине Обилић. Веома сам захвалан председнику Мирославу Чучковићу, што нас је посетио са својом делегацијом и надам се да је ово први корак у сарадњи са општином Обилић”, истакао је председник општине Обилић, Ненад Денић, саопштила је општина Обреновац.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство због реализације споразума који је потписан у претходном периоду у Палати Србије уз присуство највећег државног врха, представника Канцеларије за Косово и Метохију и Града Београда.

“Није први пут да општина Обреновац помаже општинама на Косову и Метохији и то смо радили пуним срцем у Прилужју и Осејану”, рекао је Чучковић.

Он је навео да су радосни, зато што се показала жеља и потреба у разним областима за њиховим донацијама и што су их испунили. Он каже и да су охрабрени да ће будућност бити светла, пре свега за малише из овог места.

“Ми смо следбеници политике Александра Вучића, на сваком месту на Косову и Метохији где постоји српски народ, биће српска држава. Данас је то општина Обреновац сутра ће бити неко други. Наш народ треба да зна да има своју браћу на простору централне Србије”, поручио је Чучковић.

Он је рекао и да представља десетине породица са ових простора, који данас живе и раде на територији Обреновца и додао да је данас договорено да малишани из основне школе у Обилићу иду бесплатно на зимовање и летовање са ученицима из Обреновца.

Директор Дома здравља Обреновац Обрад Исаиловић истакао је значај данашње посете јер су имали прилику да се упознају са колегама, људима који раде у здравсту и овде воде бригу о 1000 пацијената.

“Ми смо ту да им помогнемо и материјално и овом приликом смо им донирали један ЦРП анализатор, који омогућава диференцијалну дијагностику између бактеријске и вирусне инфекције. Такође смо донирали и један кератометар који служи за дијагностику очних болести”, казао је Исаиловић и истакао да је поносан на колеге докторе који у скромним условима успевају да воде изузетну бригу о свим мештанима.

Мирко Машић, директор Дома здравља Прилужје казао је да ова посета веома значи како и за руководство општине тако и за све мештане.

“Донација нам веома значи и ово представља велики подстрек како би сачували становништво на овим просторима. Свакако је значајно што нас подржавају у нашем опстанку и јасно изражавају свој став. Господин Чучковић разумео је потребе грађана и он зна да здравство представља стуб опстанка овог народа и ми смо им веома захвални што су разумели наше молбе и донирали нам нову опрему”, закључио је Машић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Брнабић: Надам се скором укидању такси и наставку дијалога

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да се нада да ће нова приштинска влада, на …