Главна / Вести / Нема погинулих и повређених Срба

Нема погинулих и повређених Срба

Међу повређенима и погинулима у земљотресу који је рано јутрос погодио Албанију нема држављана Србије рекао је амбасадор Србије у Тирани Мирољуб Зарић.

Он је навео да у Албанији тренутно живи око 20 држављана Србије, са којима је амбасада у контакту, и да су сви они добро.

“Још је рано да се утврди тачан број жртава, доста објеката је оштећено, нарочито у месту Тумана”, рекао је Зарић за РТС, преноси Тањуг.

Он је рекао да, према подацима албанских власти, међу повређенима и погинулима нема странаца. У Тирани тренутно борави делегација од стотинак српских привредника који су дошли због Међународног сајма и сви су на безбедном.

Нико од представника компанија излагача који бораве на Сајму привреде у Тирани није повређен у земљотресу и сви се осећају добро, изјавио је Александар Радовановић који испред Привредне коморе Србије борави на сајму у главном граду Албаније.

Радовановић је за Тањуг рекао да је у делегацији стотинак привредника, а да су ноћ провели у оближњем парку поред хотела у центру Тиране.

“Смештени смо у хотелу који има 23 спрата. Земљотрес је био ставичан. Нисмо знали како ће хотел “да се понаша'”, сведочи Радовановић.

Чим су почели потреси, сви гости хотела изашли су у оближњи парк и ту су дочекали јутро, наводи он. У Тирани је, каже, настала велика саобраћајна гужва непосредно после земљотреса, а улице албанске престонице подсећале су на гужве у Београду у поподневном шпицу.

“Знамо да је аеродром затворен. Нисмо још добили никакву информацију када ће да профункционише. Најважније је да смо сви добро и да нема повређених”, објашњава Радовановић упитан кад се делегација враћа у Србију.

Један део делегације српских привредника који бораве на сајму привреде у Тирани смештен је у другим хотелима у том граду, али су сви добро и у сталној међусобној комуникацији, рекао је Радовановић. Додаје да су у сталној комуникацији са српским амбасадором у Албанији.

Извор: Танјуг

Check Also

Крађа стоке и аутомобила у Великој Хочи

Две краве, два телета и два аутомобила украдени су ноћас у Великој Хочи код Ораховца. …