Главна / Култура / Галерија Дома културе и ове године понудила богате ликовне садржаје посетиоцима

Галерија Дома културе и ове године понудила богате ликовне садржаје посетиоцима

У Галерији Дома културе у Грачаници и ове године посетиоци су имали прилике да виде богате ликовне садржаје, да учествују на отварању изложби актуелних ликовних стваралаца, али и да пропрате традиционалне ликовне манифестације, као што је Видовданска ликовна колонија и њена завршница, додела награде Лонгин.

Поред ових, Дом културе ове године, на Велику госпојину, по први пут је организовао и Вечери алтернативне уметности, на којима су  посетиоци имали прилике да посматрају како ликовни уметници стварају своја дела уз музику.

По речима Небојше Јефтића, уредника Галерије Дома културе у Грачаници, и ове године понуђени су квалитетни садржаји у домену ових уметности, а поред већ традиционалних манифестација, велико интересовање владало је и за ликовну манифестацију Јесен у Призрену. Како Јефтић каже, наредне године очекује нас још један значајан догађај.

– Биће то један ексклузиван догађај за наше поднебље. Једна од најбољих, најрепрезентативнијих изложби у последњих четврт века на нашим просторима биће изложба Милоша Шобајића, који је био овогодишњи добитник награде Лонгин. Наравно, поред ње, биће и изложби других уметника који ће нам се представити следеће године – каже Јефтић.

Поред активног представљања грачаничким љубитељима ликовне уметности, атрактивних ликовних садржаја, у претходним годинама било је и изложби фотографија као још једног вида актуелне уметности данас за коју влада све веће интересовање.

 

Check Also

Венац обележава 55 година од оснивања програмом „Тешко свуда своме без својега“

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „ВЕНАЦ“ из Приштине са привременим седиштем у …