Главна / Култура / Галерија Дома културе и ове године понудила богате ликовне садржаје посетиоцима

Галерија Дома културе и ове године понудила богате ликовне садржаје посетиоцима

У Галерији Дома културе у Грачаници и ове године посетиоци су имали прилике да виде богате ликовне садржаје, да учествују на отварању изложби актуелних ликовних стваралаца, али и да пропрате традиционалне ликовне манифестације, као што је Видовданска ликовна колонија и њена завршница, додела награде Лонгин.

Поред ових, Дом културе ове године, на Велику госпојину, по први пут је организовао и Вечери алтернативне уметности, на којима су  посетиоци имали прилике да посматрају како ликовни уметници стварају своја дела уз музику.

По речима Небојше Јефтића, уредника Галерије Дома културе у Грачаници, и ове године понуђени су квалитетни садржаји у домену ових уметности, а поред већ традиционалних манифестација, велико интересовање владало је и за ликовну манифестацију Јесен у Призрену. Како Јефтић каже, наредне године очекује нас још један значајан догађај.

– Биће то један ексклузиван догађај за наше поднебље. Једна од најбољих, најрепрезентативнијих изложби у последњих четврт века на нашим просторима биће изложба Милоша Шобајића, који је био овогодишњи добитник награде Лонгин. Наравно, поред ње, биће и изложби других уметника који ће нам се представити следеће године – каже Јефтић.

Поред активног представљања грачаничким љубитељима ликовне уметности, атрактивних ликовних садржаја, у претходним годинама било је и изложби фотографија као још једног вида актуелне уметности данас за коју влада све веће интересовање.

 

Check Also

Отварањем ликовне колоније почеле Видовданске свечаности у Грачаници

Отварањем  ликовне колоније у Дому културе у Грачаници почеле су Видовданске свечаности. Ликовна колонија одржава …