Главна / Вести / Србија / Ниш: Чланови и присталице СНС на протесту против насловница

Ниш: Чланови и присталице СНС на протесту против насловница

Нишки напредњаци јединствени су у осуди јасних алузија на позив на убиство председника државе које су Ђиласови медији, два пута у само неколико дана, пласирали на својим насловним странама.
“Карикатура на којој је председник Александар Вучић нацртан како са метом на грудима стоји испред снајпера, објављена на насловној страни дневног листа „Данас“, три дана пошто је уредништво недељника НИН на својој насловници прво објавило, а затим на захтев власника повукло монтирану фотографију сличне садржине и са истом поруком, јесте поновљени, упорни покушај медијских кућа под контролом Драгана Ђиласа да председника Александра Вучића означе као мету снајперског метка, а Србију прикажу као државу у којој је уобичајно политичком противнику претити смрћу ради остварења личних политичких циљева”, јединствена је оцена чланова и функционера Српске напредне странке који су се окупили у Градском одбору Ниш.
„Мета на председниковим грудима уједно је и мета на свакоме од нас, зато што су снајпери са њихових карикатура и монтираних фотографију уперени у здраву, просперитетну и јединствену Србију”,  одлучни су у осуди нишки напредњаци, уз поруку да неће дозволити крвави сценарио који су Драган Ђилас и његови сарадници осмислили и наменили Србији.

Oкупљање, које су организовали активисти нишког СНС, почело је у 11:30 на Тргу краља Милана, након чега су окупљени грађани прошетали до Народног позоришта и тржног центра Калча. Званична процена полиције је да је било више од 6000 људи.
Са скупа у Градском одбору СНС Ниш упућен је и апел надлежним државним органима да на позиве на убиство реагују у складу са законом, као и апел свим грађанима који желе да живе у пристојној, нормалној и модерној замљи да јасно поруче тајкунско-медијској машинерији зла да им монтирање фотографије са снајпером упереним у председника државе и цртање мете на његовим грудима никада више неће проћи у Србији.

Check Also

УНС:”Нећемо одустати од тражења правде за убијене раднике РТС-а”

Удружење новинара Србије (УНС) и Струковни синдикат Радио-телевизије Србије, уочи 22. годишњице од убиства 16 …