Главна / Друштво / Покренут девети пројекат ” Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Покренут девети пројекат ” Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

Деветим по реду пројектом планиран је долазак великог броја српске деце школског узраста од 10 до 15 година из најугроженијих социјалних српских породица са читавог Косова и Метохије. Планирано је да у пројекту и ове године буду деца и млади са потешкоћама у развоју из удружења родитеља”Подржи ме” Косовска Митровица и око 45 српске деце са Кордуна и Баније, стоји у саопштењу Одбора за помоћ Србима на Ким.

Реализација пројекта планирана је од  13. до 20. јуна и од 14. до 21.јуна 2020.године након завшетка школске године у Републици Српској и Косову и Метохији. Као и протеклих година ученици са Космета боравиће код својих вршњака у целој Републици Српској.

До сада је у осам  великих пројеката у 27 градова и општина Српске боравило око 4.500 деце у пратњи око 400 просветних радника са читавог Косова и Метохије.

Овај пројекат прихваћен је и поџан  од највиших институција, Кабинета председника РС, Владе и Министарства просвете и културе Републике Српске. И наредне године очекујемо подршку Канцеларије за Косово и Метохију и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у Влади Србије.

Посебно нам задовољство и част, наводи се у саопштењу Одбора за помоћ Србима на КиМ, што је ове године пројекат јавно похвалио и подржао председник Србије г. Александар Вучић и директор Канцеларије за Косово и Метохију г. Марко Ђурић.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

ЦПТ: Отворен нови конкурс за стажисте за 2021 годину

“Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“ Невладина …