Главна / Вести / Косово и Метохија / Суд у Приштини осудио бившег припадника ИСИС-а на четири године затвора

Суд у Приштини осудио бившег припадника ИСИС-а на четири године затвора

Основни суд у Приштини осудио је Агона Мисинија на четири године затвора због кривичног дела „организовање и учествовање у терористичким групама“ као члан ИСИС-а, преноси Коха.

Мисини је признао да је као члан ИСИС-а у Сирији организовао и учествовао у терористичким активностима, а изјаснио се да је крив према оптужници за тероризам.

Специјално тужилаштво је 7. новембра подигло оптужницу против Мисинија, који је враћен на Косово из Сирије и који се као члан терористичке организације ИСИС борио на Блиском истоку.

Он је оптужен да је прешао македонску границу преко граничног прелаза Елез Хани, одакле је путовао у Сирију са фалсификованим пасошем.

“Мисини је отишао на територију Републике Македоније и контактирао присталице терористичке организације ИСИС, а затим у августу 2015., са фалсификованим пасошем на име особе из Скопља. Путовао је кроз  Грчку  аутобусом за Истанбул,  а затим прешао сиријску државну границу “, наводи се у оптужници косовског специјалног тужилаштва.

По доласку у Сирију, према оптужници, Мисин се придружио терористичкој групи Исламска држава.

“Након тактичке и борбене обуке, активно је учествовао у сиријским сукобима, где су га курдске снаге ухапсиле 26.јула 2017. Ту је остао до 19.априла 2019, након чега је врац́ен у Косово”, наводи се у оптужници.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Марко Ђурић: Настављамо са дистрибуцијом помоћи широм Косова и Метохије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је да је настављена дистрибуција помоћи …