Главна / Вести / Косово и Метохија / Министарка Хоџић учествовала је на скупу који је организован од стране СДЦ/ДЕМОС, на тему: ’’Општински учинак – пут ка напред’’

Министарка Хоџић учествовала је на скупу који је организован од стране СДЦ/ДЕМОС, на тему: ’’Општински учинак – пут ка напред’’

Министарка за администрацију локалне самоуправе гђа. Адријана Хоџић учествовала је на скупу који је организован од стране СДЦ/ДЕМОС, на тему: ’’Општински учинак – пут ка напред’’.

Том приликом окупљени су сви представници локалних самоуправа са територије Kосова а присутна је била и шведска амбасадорка на Kосову.

Министарка Хоџић је изразила дубоку захвалност пројекту СДЦ/ДЕМОС на одличној досадашњој сарадњи, због које све укључене стране могу бити поносне јер је резултат био очигледан, на терену су имплементирани пројекти од јавног значаја.

Главна порука министарке Хоџић је била упућена пре свега градоначелницима, које је позвала да свакога дана инсистирају код својих службеника, на што ефикаснијим услугама за грађане, јер само уколико испуњавају критеријуме зацртане у наредном пројекту за учинак општина, биће награђивани и за наредне пројекте.

Министарка Хоџић је упутила јасну поруку и потенцијалним донаторима, захтевајући од њих да се укључе, са својим средствима и у сарадњи са МАЛС-ом дају свој допринос у реализацији пројекта за учинак општина, који ће унапредити рад локалних самоуправа, пре свега повећати транспарантност општина и развити механизам за укључивање грађана у процесу доношења одлука.

Тако ћемо градити истински демократско друштво, истакла је министарка Хоџић.

Check Also

Вучић са Фабрицијем: Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији …