Главна / Вести / Косово и Метохија / Паркинг простор-актуелна тема у Грачаници

Паркинг простор-актуелна тема у Грачаници

Недостатак  паркинг простора  у Грачаници и даље представља највећи проблем савесним возачима. Најгори прилаз je код  Дома здравља у Грачаници јер не постоји паркинг место.

Гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница, директор за Урбанизам општине Грачаница  Дејан  Јовановић говорио је о овом проблему али и о легализацији новосаграђених  објеката и кућа, као  и зоналној карти.

Паркинг простор који постоји код мотела „Арса“ због лошег прилаза возачи не користе, а и несавесни возачи навикли су да паркирају возило тамо где треба да заврше своје послове.

„ Одељење за урбанизам општине Грачаница ради на пројекту нове саобраћајнице и ускоро ће и тај прилаз решити изградњом пута од  Дома  културе Грачаница до ЕТЦ. Спојићемо мост који је у центру Грачанице поред пекаре са саобраћајницом и биће приступа паркингу са обе стране , тако да ће постојећи паркинг у Грачаници бити функционалнији него сада. Што се паркинг места тиче код Дома здравља, општина Грачаница ради на урбанизацији Грачанице.Постоји у близини стара школа која је у лошем  конструктивном стању , прво морамо стамбено збринути породице које су ту смештене,а онда даље решавати тај простор“, рекао је Јовановић.

Опширније о легализацији и зоналној карти:

Check Also

СЛ: Наставак дијалога означио је почетак притисака страних служби на председника Србије

Наставак дијалога Београда и Приштини означио је почетак невиђених притисака страних служби на председника Србије …