Главна / Некатегоризовано / Вучевић поднео кривичну пријаву против Александра и Андреја Вучића

Вучевић поднео кривичну пријаву против Александра и Андреја Вучића

Потпредседник СНС-a Милош Вучевић поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата, Андреја Вучића, како би се правосудно утврдила истина и отклонила било каква сумња у њихову умешаност у случај Јовањица.

“Грађани Србије заслужују истину, а она је само једна”, рекао је Вучевић новинарима после подношења пријаве.

Вучевић је кривичну пријаву поднео Републичком јавном тужиластву, од којег, како је рекао, очекује да ургентно истражи те наводе, утврди истину и јавно саопшти да ли су Вучићи повезани са Јовањицом или су аутори тих навода лагали и измишљали.

“Тужилаштво мора грађанима да саопшти истину, па уколико се наводи испоставе нетачни, неко ће морати да одговара због лажних исказа”, рекао је Вучевић новинарима.

Он је прецизирао да је пријаву саставио са својим адвокатом и да није определио кривично дело, јер је то на тужилаштву да утврди – да ли има дела или не, као и да је у њој побројао све исказе и наводе изнесене током последњих 20 дана,

Каже да је пријаву поднео, јер то нико није урадио, а истина мора да се зна, јер су ово до сада најгоре тврдње против председника и његове породице до сада изнете.Управо сам поднео кривичну пријаву против председника @avucic и Андреја Вучића, а на основу информација које су биле присутне у медијима и на друштвеним мрежама, а везано за наводне утицаје председника и његовог брата по питању узгајања опијата у пољопривредном добру Јовањица

Осумњичени у случају “Јовањица” дематовао је пре два дана писања појединих медија да је након хапшења телефонирао Андреју Вучићу, брату Председника Александра Вучића.

Пошто се налази у притвору, Колувија је преко свог браниоца Зоре Добричанин Никодиновић поручио да су таква писања медија неистине.

Милош Вучевћ је јуче најавио да ће поднети кривичну пријаву истичући да више нико неће имати правног простора да не реагује и да ће сваком у Србији бити јасно шта је истина око Јовањице.

Извор: РТС

Check Also

Дачић изразио захвалност МИП Индије на сарадњи око набавке медицинске опреме

  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром …