Главна / Вести / Србија / Потписан меморандум о разумевању скупштина Србије и Катара

Потписан меморандум о разумевању скупштина Србије и Катара

Председница Народне скупштине Маја Гојковић разговарала је данас у Дохи са председником Саветодавног већа Државе Катар Ахмадом Бин Абдулом Бин Заид Ал Махмудом, а након разговора потписан је Меморандум о разумевању између две скупштине.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, меморандум представља снажан подстрек за даљи развој парламентарне сарадње, као и укупних билатералних односа.

Гојковић је рекла да је потписивање Меморандума о разумевању важан корак који ће подстаћи развој парламентарне сарадње на највишем парламентарном нивоу, као и између радних тела, група пријатељства, а интензивираће сарадњу и размену информација и консултације о темама од заједничког интереса у оквиру рада регионалних и међународних парламентарних организација.

Председница Скупштине Србије учествује на 7. Глобалној конференцији парламентараца против корупције у Дохи.

Она је упутила позив председнику Саветодавног већа Државе Катар да дође у званичну посету Србији следеће године, а такође је, како се додаје у саопштењу, захвалила председнику Саветодавног већа Катара на томе што је у октобру предводио делегацију Катара на 141. скупштини Интерпарламентарне уније у Београду.

Извор: Танјуг

Check Also

Градски одбор СНС Шабац: Зеленовић направио жариште вируса Covid 19

Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да бивши градоначелник Небојша Зеленовић чини све и …