Главна / Вести / Косово и Метохија / Вељиу:ДСК неће одустати од функције косовског председника

Вељиу:ДСК неће одустати од функције косовског председника

Нови сусрет лидера двеју водећих партија, ДСК и Покрета Самоопредељења, није у најавили, а из странке Исе Мустафа поручују да неће одустати од договора и да зато то питање треба а буде на дневном реду у пакету формирања нове власти.

Приштински Зери пише да, ако ДСК не одустане од захтева да тој странци припадне функција косовског председника, када актуелном Хашиму Тачију истекне мандат, на косовској територији су нови избори готово извсни.

Заменик председника ДСК, Агим Велију, за Зери каже да та странка покушава да постигне договор и о том питању са Покретом Самоопредељења, да је његова странка у праву када тражи решење тог питања, као и да од тога неће одустати.

“Тражили смо да се дефинише и функција председника, јер у тренутку када мандат актелног председника истекне, наравно да морамо поново да седнемо да разговарамо и да нађемо решење. Тако да је питање председника такође питање ових преговора. Ово је важна подела, једнака подели министарских места и позиције председника парламента и председника државе треба да припадну Демократском савезу Косова”, рекао је Вељиу.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић са Фабрицијем: Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији …