Главна / Вести / Косово и Метохија / Након Гњилана и Подујева, Марко Рошић премештан у притворски центар у Северну Митровицу

Након Гњилана и Подујева, Марко Рошић премештан у притворски центар у Северну Митровицу

Марко Рошић, који се од 2. децембра налази на оптужници за умешаност у убиство Оливера Ивановића, пребачен је у петак касно увече из затвора код Подујева у притворску јединицу у Северној Митровици.

Његов бранилац, адвокат Махмут Хаљими каже за Косово Онлајн, да је оваква одлука, по његовом мишљењу, резултат подизања оптужнице чиме су надлежни у Корективној служби проценили да су се сада околности промениле.

„У претходних годину дана више пута смо тражили премештај у Северну Митровицу, али се то тек сада десило. Сматрам да је мишљење надлежних да сада постоји мања опасност од утицаја на истрагу. Марков премештај овде је олакшање и за мене, јер сам веома бринуо о његовом здравственом стању које је било угрожено“, рекао је Хаљими.

Хаљими је поновио да још увек није добио оптужницу, као ни списе предмета, иако је у току прошле недеље ишао лично код судије који води поступак да тражи.

„Судија ми је рекао да ће да ми пошаље оптужницу најпе мејлом, а потом и поштом. Његов одговор је био да је и он дан раније добио оптужницу и да му треба мало времена да је прочита“, рекао је Хаљими.

Премештај из Подујева у Северну Митровицу обрадова је чланове његове најуже породице, који су сигурни да ће сада, заједно са њим, много лакше доказати невиност.

„Када сам га чуо и осетио радост у његовом гласу, вратио ми се осмех на лицу. Схватио сам да и њему овај премештај много значи, пре свега због језичке баријере, а нама због малтретирања и финансијских трошкова које смо имали одлазећи у Подујево”, рекао је за Косово Онлајн, отац осумњиченог, Небојша Рошић.

Он је истакао да је сигуран да ће његов син сада наћи снагу и енергију да докаже да нема никакве везе са оним што му се ставља на терет.

Марко Рошић је један од четворице Срба који су ухапшени 24. новембра у акцији специјалне Косовске полиције у Северној Митровици, а на терет му се ставља умешаност у убиство Оливера Ивановића.

У јавности се спекулисало да је Рошић пратио убијеног Оливера Ивановића, што наводно потврђује и цедуљица са регистарским табицама његовог аутомобила која је нађена у новчанику Ивановића.

У притвору је провео 380 дана, а пре пребацивања у Северну Митровицу, притворске дане проводио је у Гњилану и у затвору код Подујева.

Извор: Косово онлине

Check Also

У српским срединама на КиМ десет новозаражених вирусом корона

У српским срединама на КиМ, у последња 24 часа евидентирано је десет нових случајева заразе …