Главна / Вести / Косово и Метохија / Одборници СО Северна Митровица осудили пресуду Тодосијевићу, подржали одлуку Српске листе

Одборници СО Северна Митровица осудили пресуду Тодосијевићу, подржали одлуку Српске листе

На десетој редовној седници, одборници скупштине Северна Митровица осудили су првостепену пресуду, затворску казну од 2 године  Ивану Тодосијевићу. На седници  је расправљано и о другим текућим питањима када је реч о Северној Митровици.

Одлука Основног суда у Приштини је политичка а не правна и њоме се свим грађанима Косова и Метохије одузима право слободе мишљења и говора, право на истину, истакнуто је на седници.

“На седници Скупштине општине Северна Митровица донети су закључци да Скупштина општине Северна Митровица осуђује првостепену пресуду Основног суда у Приштини против Ивана Тодосијевића јер оваква пресуда открива простор за даљу етничку дискриминацију. Право и правда важе за све осим за Србе на Косову и Метохији”, рекао је Дејан Гурешић, председник Скупштине општине Северна Митровица и нагласио да ова одлука није правна већ политичка и не доприноси стабилизацији и помирењу.

Гурешић је додао и да су одборници СО Северна Митровица подржали одлуку Српске листе да се напусте све привремене косовске институције.

Са седнице је упућен позив свим међународним организацијама да се у складу са својим надлежностима да се огласе поводом пресуде Ивану Тодосијевићу и предузму одређене мере.

Извештај о раду Полицијске станице Митровица – север за протеклих једанаест месеци показује да је број кривичних дела и прекршаја знатно смањен у односу на исти период прошле године.

Према речима Ђорђа Карамарковића, командира полицијске станице Митровица – север за протеклих 11 месеци регистрована су 245 случаја од којих су 219 кривична дела што је мање у односу на исти период прошле године када је од регистрованих 346 од којих су 314 била кривична дела.

Одборници су на седници разматрали и друга текућа питања, важна за грађане Северне Митровице.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Вучић: Дијалог настављен, одређене теме за Брисел

Председник Србије Александар Вучић, који путем видео-линка учествовао на трилатералном састанку Европске уније, Београда и …