Главна / Вести / Косово и Метохија / Милошу Ђекићу награда на овогодишњем Лектирићи ЕX YU фесту у Прокупљу

Милошу Ђекићу награда на овогодишњем Лектирићи ЕX YU фесту у Прокупљу

 Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“на овогодишњем  „Лектирићи EX YU фесту“ у Прокупљу  добило две награде за предеставу „Гуливер у земљи лутака”.  Награде су додељене у категорији  за најбољу главну мушку улогу и „Награда жирија публике“.
За улогу првог приповедача глумац нашег позоришта Милош Ђекић је добио  награду за најбољу главну мушку улогу.

Редитељ представе„Гуливер у земљи лутака“ и глумац Дечијег позоришта из Суботице Бошко Бошко је честитајући награђеој деци рекао да су награде потврда да је урађен озбиљан посао.

„Награде које АП „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ из године у годину осваја на фестивалима на којима учествује нису дошле случајно оне су резултат великог труда и рада који су ова вредна деца уложила. Грачаница заиста има децу са којом је задовољство радити. Па, ако у почетку рада и осећам одговорност пред овом децом, у смислу избора представе, њеног значаја и занимљивости, када стигне награда то је знак да је вредело“ – рекао је Бошков.

Награђени глумац се захваливши жирију на награди нагласио да му она даје подстрек да настави да се бави глумом.

„Награду посвећујем својим колегама глумцима Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ без чије помоћи на сцени ја не бих освојио ово признање. Ово је успех свих нас“ – рекао је Ђекић.

Победник овогодишњег „Лектирићи EX YU феста“ је Културни центар из Сурдулице са представом „Чаробњак из Оза“. Друга награда припала је Основној школи „Митрополит Михајло“ за представу „Капетан Џон Пиплфокс“, док је трећа награду добила је драмска група „Петар Кочић“ из Инђије за представу „Од читања се расте“.

Седми „Лектирићи EX YU фест“ трајао је од септембра до децембра 2019. године  и окупио је позоришне ансамбле из Инђије, Сурдулице, Грачанице, Прокупља, Бруса, Криве Паланке, Лознице, Ниша, Београда, Лесковца, Тузле.

Одлазак представе „Гуливер у земљи лутака“  фестивал у Прокупљу помогли су Министарство културе и информисања Републике Србије и Општина Грачаница

Check Also

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли Ђоровића којем је прећено смрћу

У селу Дреновчић у општини Клина јуче око 16 часова, на свом имању секиром је …