Главна / Друштво / Завршен пети КММФ фестивал

Завршен пети КММФ фестивал

Пројекцијом цртаног филма “Чувена инвазија медведа на Сицилију” и извлачењем наградног ваучера у износу од пет хиљада динара, затворен је пети по реду  “Косово и Метохија филмски фестивал”.

Вечерас су велику салу Дома културе испунила деца различитог узраста, а први пут биоскоп су посетили и ученици ОШ “Вук Караџић” из Скуланева, захваљујући ангажовању својих учитеља. Срећни добитник наградног ваучера је Зоран Живић.

Новитети домаће кинематографије и ове године окупљали су на једном месту наше мештане, различите животне доби, а већ сада организатори фестивала најављују нова изненађења која припремају за следећу годину.

” Пети Косово и Метохија филмски фестивал затварамо пројекцијом цртаног филма “Чувена инвазија медведа на Сицилију”, што значи да се вечерас дружимо са нашим најмлађим посетиоцима. Задовољни смо како је све протекло, а посебно јер смо нашој публици могли да представимо најновија филмска остварења у домаћој кинематографији. Већ сада могу да кажем да ћемо се потрудити да следеће године неке пројекције са фестивала организујемо и у другим енклавама које смо посећивали када смо реализовали “Путујући биоскоп”, рекао је за РТВ Грачаница Бобан Јефтић, уредник филмског програма у Дому културе у Грачаници.

На овогодишњи фестивал стигла су најновија домаћа филмска остварења “Четири руже” Василија Никитовића, “Реална прича” Гордана Кичића и “Ајвар” Ана Марије Роси. Приказана су и два регионална остварења-зомби комедија Предрага Личине “Последњи Србин у Хрватској”, добитник 5 “Златних арена” на Филмском фестивалу у Пули и драма “Пијавице” Драгана Маринковића са Николом Ђуричком и Лазаром Ристовским у главним улогама.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …