Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Окренимо се дијалогу, конфликт ником није донео добро

Поповић: Окренимо се дијалогу, конфликт ником није донео добро

Поводом последње изјаве Едите Тахири да ће бити рата уколико Србија не призна Косово као независну државу, члан председништва Српске листе Срђан Поповић изјавио је за РТВ Грачаница да не треба призивати духове прошлости и да је време да се окренемо дијалогу и проналаску мирног решења за све проблеме.

“Оваква реторика нам није потребна у данашње време када сви тежимо ка дијалогу и ка миру. Ово је још једна од неприкладних порука коју шаљу поједини албански политичари и очигледно је да они не могу да се носе са данашњим временом и приликама у којима су се нашли. Не разумем зашто призивају духове прошлости када сви знамо да тај конфликт није дао никоме добро и да, ако желимо дуготрајан мир на овим  просторима, морамо да се окренемо дијалогу и морамо, пре свега ми који представљамо наше народе, да будемо разумни и дајемо разумне поруке које ће гарантовати будућност на овим просторима”, поручио је Поповић.

Изјава Срђана Поповића, члана председништва Српске Листе

Бивша шефица преговарачког тима Приштине у дијалогу са Београдом Едита Тахири изјавила је да уколико Србија не призна независно Kосово у постојећим границама догодиће се рат, преноси Љајми.

“Ако Србија не призна Kосово у постојећим границама, као независну државу, имаћемо и рат“, рекла је Тахири на конференцију “Пут ка коначном споразуму између Kосова и Србије”.
Она је истакла да дијалог између Србије и Kосова није прекинут због такси већ зато што је „држава Kосово била у опасности“ и додала да Kосово и Србија нису „две Немачке“.

 

Check Also

Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Школе на централном Космету спремне су за повратак деце у школске клупе. У новим условима …