Главна / Вести / Косово и Метохија / У цркви Светог Николе у Приштини свечано

У цркви Светог Николе у Приштини свечано

Поводом дана Светог Николе, великог хришћанског празника и храмовне славе у цркви Светог Николе у Приштини одржана је света литургија, коју је у присуству неколико преосталих Срба у овом граду и већине оних протераних предводио јеромонах Хвотије, игуман манастира Девине Воде, уз саслужење свештенства и монаштва рашко-призренске епархије.

“Нека нам је срћан и честити благословен данашњи празник, нека свима вама буде срећан и благословен празник и нека свима у расејању буде благословен и срећан овај велики празник и да сви заједно славимо Бога преко светог Николаја и преко свих осталих светитеља које празнујемо у светој православној цркви”, поручио је зе јеромонах Хвотије након литургије присутним верницима.

Након богослужења, свечаност је настављена у црквеној порти где су се приштински Срби са тугом и сетом присећали живота у главном граду Косова и Метохије.

Црква светог Николе у Приштини је након  паљења и рушења у мартовском погрому 2004. године само делимично обновљена. Преостали су најсложенији радови на реконструкцији фресака, икона и иконостаса по чему је ова светиња била јединствена и надалеко позната.

Check Also

Испуњени сви услови за безбедан повратак деце у школске клупе

Школе на централном Космету спремне су за повратак деце у школске клупе. У новим условима …