Главна / Вести / Србија / Вучић: У Београду следи историјски сусрет

Вучић: У Београду следи историјски сусрет

Председник Србије Алекснадар Вучић рекао је да су у Тирани постигнути конкретни договори о сарадњи Србије, Северне Македоније и Албаније, а да ће све бити финализовано до следећег сусрета, у Београду, крајем јануара.

“Биће то историјски сусрет због онога што ћемо до тада завршити”, рекао је Вучић после тројног састанка са премијерима Северне Македоније и Албаније Зораном Заевим и Едијем Рамом.

Председник је новинарима рекао да је договорена већа узајамна сарадња служби и органа за ванредне ситуације, заједничко деловање ватрогасних и полицијских јединица у случају пожара, поплава, земљотреса…

Вучић је навео да је договорено и постојање јединствене датотеке: “Биће умрежени системи да можемо да помогнено једни другима и одмах и реагујемо и да сви капацитети буду доступни свима”.

“Ја мислим да ће следећи сусрет бити у Бегораду крајем јануара, то ће бити историјски сустрет. Конкретизоваћемо до краја године да само са личном картом може у Албанију и обрнуто и Северну Македонију. Ако Албанац пређе границу, довољно је да има мобилни, добије евидентациони број и пријави се да жели да ради, то је револуција”, наводи председник.

Креиран је, каже, и софтвер за јединствено тржиште рада, што ће, напомиње, омогућити и веће привлачење инвеститора.

ИЗВОР:ТАНЈУГ, РТС

Check Also

Гојковић: Послата јасна порука да је држава спремна за борбу

Поруке председника Србије Александра Вучића и резултати надлежних државних органа јасна су потврда спремности и …