Главна / Култура / Велики новогодишњи концерт Музичке школе ” Стеван Мокрањац”

Велики новогодишњи концерт Музичке школе ” Стеван Мокрањац”

Традиционалним новогодишњим концертом ученици и професори Музичке школе „Стеван Мокрањац” обрадовали су публику, која је из године у годину све бројнија и која је и овог пута бурним аплаузима награђивала вокалне и инструменталне наступе ученика нижих и виших разреда.

Извођењем познатих арија на хармоници, клавиру, виолини, рецитацијама и казивањем стихова, ученици су и овога пута показали да су озбиљни таленти и оправдали похвале својих професора.

” Као и претходних година и ове године смо припремили богат програм за нашу публику. Задовољни смо нашим ученицима и њиховим успесима на такмичењима и oчекујем да ће у наступајућем периоду бити све бољи. Услови у којима сада радимо су задовољавајући, и верујем да ће сваке наредне године бити све већи број уписаних ученика”, рекао је Андрија Јовић, директор Музичке школе „Стеван Мокрањац”, која од недавно ради у новим просторијама у згради у којој је смештен и Пољопривредни факултет у Лапљем Селу.

Задовољни наступом својих ученика на овогодишњем концерту али и постигнутим резултатима током целе године, професори музичке школе верују да ће наступајућа година овој школи донети нова бројна признања и достигнућа али и нове таленте који ће се школовати у овој образовној установи.

„Наравно да сам задовољан наступом, вредно смо сви радили на припреми концерта и као и сваке године припремили шаренолик репертоар. Очекују нас бројна такмичења, верујем да ћемо на њима  бити успешни као и ове године, а такође се надам новим талентима којих заиста има”, истакао је професор Немања Ђорђевић.

Уметности никад доста! Поред музичкох наступа ученика, посетиоци концерта могли су вечерас да уживају и диве се и сликарском умећу Радмиле Миљковић.

Својим сликама обогатила је и улепшала целокупни догађај.

„Ово је моја прва изложба коју сам приредила на инсистирање мог директора. Сликарство је само још једна уметност у низу којом се бавим и која ми, пре свега, причињава задовољство и испуњава ме и верујем да у ово време у ком сви живимо брзо још увек има оних који умеју да препознају таленат и одају му признање. Нажалост, од сликарства се данас можда не може живети, али се у њему може уживати”, рекла је Миљковић.

Након концерта и изложбе слика, дружење у лепом расположењу настављено је на коктелу приређеном у холу школе.

 

Check Also

Јана Биорац, први глас Ибарске долине

На спортском терену Основне школе „Стана Бачанин“ у Лешку одржана је традиционално надметање певача аматера …