Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић:Срби се радују новим инфраструктурним пројектима

Поповић:Срби се радују новим инфраструктурним пројектима

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић каже да Срби на KИМ опстају захваљујући подршци коју добијају од Србије и да се српски народ радује због најаве да ће бити нових улагања. Поповић за Информер каже да изјава председника Србије Александра Вучића о томе да ће Kанцеларији за Kосово и Метохију одобрити додатних 150 милиона евра, охрабрује српски народ.

– Улагања на KИМ, посебно у српским срединама јужно од Ибра, значи да нисмо на цедилу и да Србија неће заборавити свој народ. Срби овде опстају у највећој мери захваљујући Влади Србије и председнику Александру Вучићу који се труде да улажу широм Србије, и да не мањка ни нама на KИМ – рекао је Поповић за Информер.

Он је рекао да верује да ће додатна државна улагања на KИМ допринети бољем животу, али и да ће донети нова радна места за младе.

– Оно сто највише охрабрује Србе са Kосова и Метохије је што од преседника Александра Вучића чујемо да се дугорочно планирају инвестиције, јер то даје другу димензију и другачији приступ останку и опстанку нашег народа – рекао је Поповић.

Он је рекао да је најава о улагању додатних 150 милиона евра стигла у тренутку док држава спроводи први инвестициони пакет пројеката за KИМ, који је одобрен од стране владе Републике Србије.

– Ми сада имамо још једну поруку и план који је усмерен ка будућности, што значи да држава Србија води искрену борбу за Србе на KИМ – казао је Поповић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је, представљајући програм „Србија 2025“, да ће Kанцеларија за Kосово и Метохију добити додатних 150 милиона евра.

Та додатна средства, како је објаснио, намењена су за реализацију инфраструктурних пројеката.

– Радићемо где год можемо.

Не само на северу, већ и јужно од Ибра – у Грачаници, Ранилугу, Kлокоту, Пасјану, али и Штрпцу, Сиринићкој Жупи, на целом KиМ где год живе Срби, казао је Вучић.

Извор: Информер

Check Also

СЛ подржала формирање владе у Приштини у циљу заштите спрског народа

“У циљу заштите интереса српског народа Српска листа данас је подржала формирање Владе у Приштини, …