Главна / Вести / Косово и Метохија / Васић : Суђење одложено због апсурда са измењеном оптужницом

Васић : Суђење одложено због апсурда са измењеном оптужницом

Суђење оптуженима за  помагање у убиству Оливера Ивановића, одложено је због најапсурдније ситуације коју сам доживео у каријери, да тужилаштво у петак подноси нову оптужницу,   уместо да измени стару и да сада  имамо две оптужнице против истих људи, за исте радње и иста кривична дела, изјавио је Дејан Васић, адвокат Драгише Марковића, једног од оптужених за помагање у убиству лидера СДП Оливера Ивановића.

Суд је оставио рок тужилаштву од 30 дана да одбрани достави све доказе које су приложили уз оптужницу, а то је дванаест и по хиљада страна.

„Ја стварно не знам шта су они радили две године и због чега та документација до сад није преведена“,  каже Васић.

Адвокат марка Рошића Махмут Хаљими каже да осим цедуљице са регистарским ознакама његовог клијенте и изјаве његовог брата, за сад није достављен ни један други доказ који би упућивао на његову евентуалну умешаност у овом злочину.

„Оптужница се развијала кроз три фазе, а за сад нима ни једног опипљивог доказа против мог клијента за један од тих како су их назвали „доказа о умешаности у убиство“, за које ја не могу уопште да замислим да ће суд да их прихвати као доказе“, каже Хаљими.

По речима Небојше Рошића, оца осумњиченог Марка и функционерке СДП-а  и Ксеније Божовић, читав овај процес од почетка личи на лоше изрежирану фарсу.

„Сами сте видели да се ово претвара у једну обичну лакрдију. ја не знам која им је ово оптужница по реду, само да би ово продужили и овако ће стално да буде. Ко год је имао увид у ову оптужницу, може да види да ово уопште није оптужница за убиство Оливера Ивановића. Ово нема везе с мозгом“,  каже Рошић.

Функционерка СДП-а Ксенија Божовић каже да ово потврђује све оно што су тврдили од првог дана.

„ Ово потврђује да је истрага траљава, оптужница траљава и да се и данас потврдило да је све ово једна обична фарса. Нервоза код судије, непрофесионално превођење, никакви одговори од тужилаштва,  указују колико је ова институција непрофесионална”, казала је Божовић.

Судско веће Специјалног суда у Приштини одредило је 11. фебруар, као нови датум припремног рочишта у случају оптужених за помагање у убиству лидера СДП  Оливера Ивановића.

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …