Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Срби на Косову и Метохији претпразничне дане проживљавају у страху

Канцеларија за КиМ: Срби на Косову и Метохији претпразничне дане проживљавају у страху

Захтевамо хитно утврђивање мотива данашњег напада на Станишу Јовановића, кажњавање починиоца и осигурање физичке безбедности за мештане Цернице! – каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Напад на Станишу Јовановића, коме су нанете вишеструке повреде ножем, показао је да за Србе на Косову и Метохији нема предаха, те да су осуђени да и претпразничне дане проживљавају у стрепњи и страху.

Не улазећи у мотиве овог напада, чији је починилац био двадесетогодишњи Албанац, морамо да констатујемо да се месецима на Косову и Метохији подгрева антисрпска атмосфера, која свакако не делује дестимулативно на потенцијалне насилнике – наводи се у саопштењу.

Када се створи друштвена клима у којој су напади на Србе и њихову имовину постали нешто што се толерише и што не изазива најширу осуду, онда се напади заиста и догађају.

Још једном захтевамо од свих странака и привремених институција у Приштини да прекину са прогоном Срба, јер када се читав политички естаблишмент и правосуђе упусте у хајку на Србе и Србију, онда неминовно свака девијантна особа то може протумачити као давање сагласности за сваки индивидуални чин насиља.

На Косову и Метохији догађа се владавина насиља и поново упозоравамо међународне чиниоце да је последњи тренутак да се разузданом албанском шовинизму стане на пут – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …