Главна / Вести / Србија / Вучић: У Црној Гори су угрожени интереси српског народа

Вучић: У Црној Гори су угрожени интереси српског народа

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је у два наврата разговарао са патријархом српским Иринејем о свим важним питањима, а посебно о ситуацији у региону, нарочито о свему што се збивало после усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, и то не зато што је било ко имао жељу да се меша у ствари друге државе, већ зато што су директно погођени интереси српског народа.

Рекао је да су о српском народу у Црној Гори говорили јер се не стидимо више да говоримо о српском народу.

“Има много оних који ће да говоре да то у Црној Гори није само против српског народ и да нема потребе да се српски народ издваја од других, да не мора у крштеници да пише обавезно да сте српске националности”, рекао је Вучић.

“Сматрали смо, и ја као председник, да је од виталног интереса Србије да, пре свега, чувамо опстанак нашег народа у Црној Гори и да је веома важно да на жестоку кампању асимилације Срба одговоримо одговорношћу, озбиљношћу и пристојношћу, као и посвећеним радом на томе да очувамо снагу српског корпуса у Црној Гори, не угрожавајући државно правни статус Црне Горе”, поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Михајловићева: Инжењерска комора кућа за све инжењере

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је …