Главна / Друштво / Љубинко Караџић наставља да помаже угроженим породицама

Љубинко Караџић наставља да помаже угроженим породицама

Породицу Звонимира Ничића из Лапљег Села, којој је средствима Канцеларије за Косово и Метохију изграђен породични дом, а након уручења кључева од стране заменика директора Владине канцеларије, господина Душана Козарева обећан и намештај, данас је посетио председник Привременог органа скупштине Града Приштина са седиштем у Грачаници Љубинко Караџић са сарадницима.
Снежана Ничић истакла је да су до недавно живели у старој кући пуној влаге, а да данас захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију имају и нову кућу и нови намештај.
“Захвални смо институцијама државе Србије, што су нам изградили нову кућу, и не само изградили, већ и опремили намештајем. Сада имамо нормалне услове за живот. Школујемо троје деце, од социјале и дечијег додатка. Без помоћи Србије, никад не би изградили кућу, а деца би и даље живела у старој и оронулој, са стрепњом, кад ће се срушити”, рекла је Звонимирова супруга Снежана.
Председник ПО Приштина Љубинко Караџић каже да му је драго да ова породица живи у много бољим условима и много квалитетнијим животом.
“Утолико ми је драже што је захваљујући посети заменика Канцеларије за КиМ Душана Козарева, приликом доделе кључева од куће, овој породици обезбеђен и нов намештај. Сада коначно имају нормалне услове за живот и за останак на овим просторима, ” истакао је Караџић.
Караџић је данас посетио и Марину Савић из Сувог Дола, која са рођаком живи у Лапљем Селу. Корисник је социјалне помоћи, од чега већи део новца издваја за лекове.
У Грачаници су обишли једну од најугроженијих ромских породица. Алберт Џељадиновић је самохрани отац. Живи са ћеркицом и родитељима. Једина принадлежност им је социјална помоћ, од чега већи део новца иде за лечење мајке. Живе у старој и трошној кући која прокишњава, и њему је како каже, најпотребнији грађевински материјал. Мајстор је и сам би са оцем градио породични дом.
Дејану Мицићу из Кишнице, потребно је додатно уложити средства у проширење породичног дома. Живи са супругом, родитељима и двоје деце. Једно од деце је са посебним потребама и треба јој створити услове за лакши и безбеднији живот.
Привремени орган Града Приштине је овој породици помогао око набавке дела грађевинског материјала, али је потребно уложити додатна средства у изградњи приступних стаза, адаптације и замене столарије, адекватне за несметано кретање колицима. Како је речено, институције државе Србије ће након обиласка ове породице, учинити све, да се услови за живот породице Мицић у многоме побољшају.
У Новом Бадовцу су представници Привременог органа Града Приштине посетили петочлану породицу Александра Марковића и четворочлану породицу Александра Стошића.
Александар Марковић је дипломирани машински инжењер друмског саобраћаја. Живи са супругом и троје деце од социјалне помоћи и дечијег додатка. Радио је као професор у основној школи, али, убрзо је остао без посла. Како је рекао, најпотребнији је посао, за њега или супругу.
Александар Стошић је расељено лице из Урошевца. Са супругом и двоје деце живи као подстанар од социјалне помоћи и дечијег додатка. Незапослени су и једино што очекују, јесте кров над главом. Конкурисали су код привремених приштинских институција, где очекују позитиван одговор.
Приликом посете, председник и чланови Привременог органа Града Приштине породицама социјално угрожене кагегорије, уручили су пакете животних намирница а малишанима новогодишње пакетиће.

Check Also

На територији општине Грачаница нема новооболелих од ковида

У протеклих 24 сата на територији општине Грачаница нема регистрованих случајева инфицираних Ковидом 19, саопштено је из Кризног …