Главна / Вести / Недеља Црвеног крста

Недеља Црвеног крста

crveni_krstЦрвени крст Грачаница у сарадњи са Клиничко-болничким центром Приштина са седиштем у Грачаници данас организује акцију добровољног давања крви. „Због радова на реконструкцији Дома културе, где се сваке године одвија добровољно прикупљање драгоцене течности, овога пута акција ће бити изведена у болници Симонида“, рекао је за наш програм Светислав Живић, секретар ЦК Грачаница.

Поводом Недеље Црвеног крста која се сваке године обележава од 8 до 15 маја, активисти ЦК су током јучерашњег дана у основним и средњим школама на централном Космету делили промотивни материјал а акције оваквог типа се одржавају широм покрајине. На северу Косова и Метохије  ће бити одржана такмичења ученика основних школа на тему „Шта знаш о Црвеном крсту“  а предшколци ће графитима на асфалту остављати своје поруке. Акција предшколаца биће изведена испред школе „Вук Караџић“ у Звечану.

Check Also

Срђан Поповић потписао меморандум са УСАИД-ом о почетку програма легализације

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је данас са представницима УСАИД-а и „Chemonics internacional inc.“ …